Zwemmen en Zonnen

In het dal zijn enkele meren waarin gezwommen kan worden. Het water is super schoon en helder, je ziet de forellen onder je zwemmen. Er zijn waterfietsen en zeilbootjes te huur, en het is mogelijk te waterskiŽn of te zonnen op de groene weides. De strandjes zijn van kiezels of zand en lopen langzaam af het water in. In het dorp Susa is een overdekt zwembad met een buiten bad en zonneweides.

Paardrijden

In de zomermaanden lenen de bergpaden van ValSusa zich uitstekend voor een verkenning te paard. Ook het nabij gelegen Val Chione biedt veel mogelijkheden Er zijn diverse maneges te vinden, die vaak rijtochten organiseren. Informeer bij de plaatselijke toeristenburoís.

Bergwandelen

Lopend te midden van de kleuren van de natuur. Met rugzak om en bergschoenen aan gaan we ervoor. Door naaldboombossen, eeuwenoude wouden (er zijn vele als nationale parken rondom), langs meren, over smalle bergpaden. Door  prachtige landschappen met levendige kleuren, in een verbazingwekkend decor. Er zijn routes die geschikt zijn voor iedereen, ideaal voor beginnende wandelaars en een  uitdaging voor gevorderden.

Watersporten

Water is er genoeg in ValSusa zowel in de vorm van snelstromende bergbeken als van spiegelende meren. Naast het windsurfen en waterskien zijn de laatste jaren enkele spectaculaire takken van watersport opgekomen die het moeten hebben van wild water. Het met een kano of rubbervlot afzakken van een snelstromende rivier kan zich verheugen in een toenemende populariteit. In Val Susa wordt vanaf april t/m september vooral op de Dora Ripiera rivier aan kanoŽn, kajakken, rafting en hydrospeed gedaan. Bij dit laatste laten mensen zich gekleed in een wetsuit en uitgerust met een zwemplankje in een snelstromende rivier afzakken.

Bergbeklimmen

Vooral in ValSusa zijn volop mogelijkheden om onder leiding van ervaren gidsen aan bergbeklimmen te doen.  Wie het nog moet leren, kan eerst een cursus volgen bij een klimschool.  Deze beschikken in de regel over een klimwand waar de techniek kan worden geoefend. Het bergbeklimmen kent verschillende varianten. Bij free climbing wordt geen gebruik gemaakt van gereedschap als houwelen (wel van touwen). Onder ice- climbing wordt het  beklimmen van bevroren watervallen  verstaan.